Kontakt info@apelsingredelin.se

Att bygga eget hus

Om du som så många andra står i valet och kvalet angående om du ska bygga en villa eller köpa en färdig är det bra att läsa på för att kunna ta ett mer samlat beslut. För att få inspiration är tipset att kolla in hur andra har gjort.

 

Det är förmodligen de flestas dröm att köpa ett helt nytt hus som byggs på den plats en själv har bestämt. Villa Varm är en hustillverkare av energisnåla hus som du dels kan vara med och rita eller dels bestämma typ av hus. Det gör att även den som inte kan bygga själv ändå kan få ett nybyggt hus efter egna önskemål.

 

Bra att tänka på om du funderar på att bygga hus

 

Om du bestämmer dig för att bygga nytt hus är det bra att tänka på att det i princip alltid blir billigare att ansluta huset till kommunalt vatten och avlopp än att ordna eget. Dessutom är det bra om du tänker igenom dina behov noga innan du väl sätter igång att bygga, en fråga att ställa sig är till exempel hur en vill leva om tio år. Det är dessutom svårt att få grepp om kostnaderna innan allt är igång, våga vara rak och ställ frågor till tillverkarna för att vara på det säkra på vad som faktiskt ingår i priset och vad som inte ingår. Läs mer om detta i denna artikel från Expressen.

 

Världens dyraste hem att drömma lite extra om

 

Det finns en hel del lyxvillor därute, några av världens dyraste hus går det att läsa om i denna artikel i Metro. Även om vanliga dödliga aldrig skulle ha råd med ett sådant hus kan det vara roligt att läsa och drömma sig bort lite, eller läsa och förskräckas över all onödig lyx vissa tror att de behöver.

 

Om du sedan ska inreda finns det ännu mer inspiration att hitta, inte minst online. Läs mer i Sköna Hem till exempel:

 

För inredningen hade man inga direkta regler förutom att allt skulle vara från 1900 och framåt. Art nouveau, jugend och art deco kändes helt rätt, men även coola 60–70-talsprylar skulle finnas med i hemmets nya estetiska bas.