Kontakt info@apelsingredelin.se

Inred köket med dagens trender

För många är köket känt som hjärtat i ett hus. Det är där familjen samlas och det är där mat med kärlek förbereds. En samlingsplats där skratt och kärlek kan delas. Genom tiderna har trender i köksinredning kommit och gått. Bardiskar har bytts ut mot köksöar och gamla köksluckor har bytts ut till nya material och innovativa lösningar. Idag finns det oändliga möjligheter att skapa ett drömkök med trender som håller i sig en lång tid.

Det finns en uppsjö av alternativ och inredningsinspiration att hämta online. Hemsidor som kitchens.se bjuder på de senaste trenderna inom köksvärlden och med en enkel Google sökning dyker det upp tusentals fler alternativ. Medan det är viktigt att hitta en kökstrend som tilltalar finns det också en hel del andra saker att ha i åtanke när ett nytt kök ska inredas.

Inspireras av nya och gamla trender

Medan vissa trender håller i sig längre försvinner andra fort och glöms bort. Expressen har i en artikel presenterat 15 olika kökstrender där en bred variation uppvisas. Vad som kan ses genomgående i många av dessa trender är en minimalistisk känsla med jordnära färger. Det som även ligger i tiden är att ta något gammalt och rusta upp det till något nytt. Att blanda nytt och gammalt skapar en unik känsla i ett kök och det blir ett kök som inte liknar något annat. Detta är även något att värt att tänka över när det kommer till budget. Att shoppa delar av inredningen på loppisar och second hand och ge föremålet nytt liv med en uppmålning kan hjälpa till att hålla kostnaden nere. Att skapa en ny stil i köket med detaljer behöver inte kosta så mycket. Men kan ge en helt ny känsla.

Bygg ett miljösmart kök

En genomgående trend som nu genomsyrar hela samhället är att välja miljösmart. I alla aspekter. Detta kan även ses reflekteras i köksinredning. Att göra aktiva val vid val av material kan också påverka miljön. En artikel i Expressen skriver om tips för att bygga ett miljövänligt kök som är både snyggt och bra för miljön. Bland annat nämner de vikten att handla lokala material. Material som är tillverkade i Sverige har inte rest lika långt och lämnar därför heller inte lika stort avtryck på miljön som ett material som rest från, låt oss säga, Peru. Välj därför ett svensktillverkat kakel till köket. På så sätt undviks både material som innehåller bly och långa transporter av det.

Tänk på detta när du inreder köket:

  • Inkludera en återvinningsstation. Gör sopsorteringen så enkel som möjligt.
  • Satsa på bra energiklass på vitvaror. Produkter med bra energiklass drar lite ström. På så sätt är de både snälla mot plånboken och miljön.
  • Bevara det du redan har. Kanske behöver hela köket inte bytas ut. Se över vad som kan förnyas på ett billigt sätt.
  • Välj material med lång livslängd. Oavsett om det handlar om köksluckor eller en marmorplatta till köksbänken är material av hög kvalitet en väl värd investering.