Kontakt info@apelsingredelin.se

Höstigt i trädgården

Trädgård planteringAtt hösten endast innebär regn och rusk är det många som tror, men vi i Sverige får faktiskt njuta av många soltimmar under hösten. Detta gör också att trädgården klarar sig långt in i november, speciellt om du ger den lite kärlek.

De bästa tipsen för hösten 

Trädgårdsmässan med fokus på hösten gick av stapeln nu i helgen och det var många som kom för att se och köpa. En av dessa var Helene Ziese och i en artikel från hd.se har man skrivit om hennes och andras besök. Helene säger till tidningen:

– Jag går hit varje år, man blir så inspirerad av alla blomsterarrangemang och det sociala folkmyllret här.

Och att gå på mässor är verkligen någonting som alla bör göra, speciellt till hösten när det finns så mycket att göra. På just denna trädgårdsmässa fanns det trädgårdsmöbel litendessutom en loppis som var ett väldigt uppskattat inslag på mässan. Där kunde man bland annat lämna in egna växter som man av någon anledning tröttnat på att ha i trädgården, samtidigt som man kunde byta till någonting annat som någon annan tröttnat på. Perfekt, helt enkelt.

Inred din trädgård med hjälp av en designer

Ska du börja inreda din egna trädgård? Då är det en god idé att sätta igång nu. I en artikel från Expressen har man tagit fram flera bra tips som en bör ha i åtanke när man renoverar och donar i sin trädgård. Bland annat lyfter de vikten av att förbereda och rensa ogräs och du får även specifika tips beroende på var i Sverige du bor. I artikeln tillkommer även en lista med de 7 bästa tipsen för höstträdgården.

  1. Gödsla tidigt och med särskilt höstgödsel.
  2. Klipp ner löv för att få extra näring till trädgården.
  3. Vänd jorden så att den återhämtar sig till nästa säsong
  4. Plantera långlivade småträd och strunta i blommor som endast klarar några veckor under höst och vinter.
  5. Skydda dina känsliga växter med exempelvis granris
  6. Ordna en egen oas med en känsla av hur du vill ha det
  7. Nypon och aplar är perfekt för en höstig trädgård.

Ett tips som också kan vara värt att ta till sig är om du ska ta hjälp av en trädgårdsdesigner som kan hjälpa dig med din trädgårdsplanering. Det hittar du på exempelvis http://njutatradgardsdesign.se/.

Även Aftonbladet har ägnat en artikel åt just trädgård och höst. De skriver här om hur du kan göra för att ordna med trädgården före hösten men med lite mer fokus på blommor. Ge dig själv en fantastisk höst med en uteplats och trädgård som du trivs i. Det kommer att ge dig mer ork när vintern kommer och dessutom kommer trädgården att hålla sig ännu lite snyggare när det är dags för sommar igen. Och du som har balkong? Den kan du också ta hand om och fixa höstfin, lite lyktor, fina trädgårdsmöbler och filtar så är du hemma!