Kontakt info@apelsingredelin.se

Brokigt eller stilrent?

Inredning är ett hett ämne i dagens moderna samhälle, idag djupdyker vi ner i Instagramkärlek och nätkarisma – och det i sammanhang med just inredning och egen, personlig stil. Men också hur vissa säkerligen dras till det mer stilrena och lugna, för harmoni och avkoppling i spegelblankt varmt vatten.

Ja det är på detta Instagramkonto som en kan följa Ninna och hennes brokiga, kreativa och bohemiska hem, med mycket saker och kärlek. Här har familjen på fyra personer bott i fyra år i ett gammalt lägenhetshus med inredning från tidigare årtionden och äkta patina. Här kan man sitta och fundera över vilka som faktiskt levt, sovit, ätit och älskat genom åren som gått. Med tapetvåder från 1940-talet och inget som är ”fabriksnytt” är hemmet en estetisk blandning utan planering eller måttstock. Många följer Ninna för att bli inspirerade och det blir vi på bloggen också. Mer om detta går det att läsa i en artikel i Sydsvenskan.

En avkopplande zon

Sedan finns det andra sätt att inreda på, vissa suktar mer efter stilrena ytor att leva på, efter lyx och guldkant i vardagen till exempel. Många är de som vill ha ett nytt och fräscht badrum och inreda en plats för stillhet, översköljda av information som vi ju är, något vi kan läsa om i HD. I vatten blir till exempel de allra flesta väldigt lugna, kanske är pooler något som många drömmer om för både en mer badrumsmöbler handfatavkopplande och trivsam vardagslyx? För det är ju så att vi i dagens samhälle inte bara inteagerar med människor på jobbet och på skolan, vi fortsätter att interagera även när vi kommer hem, via sociala nätverk, som till exempel Instagram och Facebook. För vissa gör det nog underverk, andra kan känna sig mer stressade och kräver en mobilfri zon i hemmet, även om det kanske sker undermedvetet.