Kontakt info@apelsingredelin.se

Gör hemmet allergisäkert med luftvärmepump

Om någon hemma lider av allergier finns det massor av saker man kan göra i vardagen för att motverka detta. Att skaffa värmepump och se till att ytor är plana och lättstädade hör till de främsta knepen.

 

pexels-photo-325259För den som lider av allergier mot exempelvis pollen eller damm finns det många enkla lösningar man kan ta till i hemmet. En av dessa är att investera i en luftvärmepump. En luftvärmepump cirkulerar runt luften i hemmet och fungerar inte bara som en uppvärmare eller luftkonditionering, utan även delvis som luftrenare. Detta skriver Privata Affärer. Fuktig luft kan göra att mögel- och kvalstertillväxten blir högre och att då ha en multiprodukt för detta är en smidig lösning för den som vill slippa städa allt för ofta. Det enda man bör göra är att regelbundet rengöra värmepumpen från smuts, damm och hår som samlats i filtret.

Övriga tips för ett allergifritt hem

 

  • Byt sängkläder ofta. Enligt en artikel hos Svenska Dagbladet rekommenderas det att man byter sängkläder en gång i veckan. Detta eftersom människor svettas ut bakterier under natten och dessa bakterier kan leda till allergier. Det hamnar mer partiklar i sängen än vad man kan tro, som pollen, damm, jord och en del gifter.
  • Rena och släta ytor. Att ha många rena och släta ytor som inte håller kvar damm och smuts kvar är en god idé som gör hemmet lättstädat.
  • Duscha på kvällen. För den som är allergisk mot pollen är det bäst att duscha på kvällen och att byta kläder varje dag, helst flera gånger om man är utomhus mycket. Detta skriver 24kalmar.se som menar att mycket pollen fastnar på oss under dagen utan att vi tänker på det.
  • Torka tvätten inomhus under pollensäsongen.
  • Använd en dammsugare med ett filter som kan avskilja pollen och andra mindre partiklar. Kolla efter det allergirekommenderade Svalanmärket från Astma- och allergiförbundet. Tvätta alltid städmoppar och dukar i minst 60 grader.