Kontakt info@apelsingredelin.se

Möbler, flytt och försäkring

Vad finns det egentligen att tänka på när det kommer till att flytta – kanske flytta hemifrån för första gången, eller flytta ihop med någon du är kär i? En hel del visar det sig. Allt från elavtal till möbler som soffor och bord.

Förr eller senare flyttar man hemifrån, allt som oftast. Då är det inte bara hemförsäkring och elavtal som ska tecknas – du brukar även behöva en hel del möbler och saker för att det verkligen ska bli ett hem. På Trendrum.se hittar du egentligen det mesta du behöver i möbelväg, med allt från rediga matbord att hålla middagar vid, till sköna soffor i att slumra i en kväll med popcorn. Varför inte en kontinentalsäng med skön gavel att luta sig mot när du läser sent om kvällarna? Det och massa mer.

Tänk på detta vid flytt hemifrån

För att veta exakt vad du behöver bocka i när du flyttar hemifrån, kan det vara skönt att följa checklistan på den oberoende sajten Hallå Konsument. Här finns tips till dig som konsument som gör det mesta enklare. I checklistan tipsas det bland annat om följande:

  • Bestäm hur du vill bo. Fundera på vilken typ av boende du vill ha, var du vill bo och hur mycket det får kosta.
  • Planera din ekonomi. Gå igenom alla kostnader du kommer få när du flyttat hemifrån så att du vet om du kommer ha råd. Glöm inte att räkna med mat, kläder och annat som behövs.
  • Teckna hemförsäkring. Skulle du drabbas av inbrott, brand eller något annat som gör att du förlorar dina egendomar och ditt hem är det mycket viktigt att du har en hemförsäkring, annars kommer du inte få någon ersättning.
  • Anmäl din nya adress. När du flyttar är du enligt lag skyldig att anmäla din nya adress till Skatteverket. Det kallas flyttanmälan och kostar inget.
  • Eftersänd posten.
  • Beställ tele- och internetabonnemang.
  • Teckna elavtal.
  • Skaffa möbler och köksredskap.
  • Flyttkartonger och flyttmaterial. Flyttkartonger att packa i kan du köpa på en del större varuhus. Ett billigare alternativ är att be om tomma, använda kartonger i mataffärer.

Och ska du flytta ihop med en partner gäller det även där att tänka till och diskutera en del saker innan flyttlasset går, till exempel – vem betalar vad? Mer om detta hittar du här och här.