Kontakt info@apelsingredelin.se

Glöm inte detta när du flyttar

En flytt är både spännande och rolig. Men det innebär också en hel del saker som du måste ha koll på. I den här artikeln får du handfasta tips på de viktigaste sakerna att komma ihåg inför en flytt.

Om du börjat planera inför en flytt har du förmodligen precis drabbats av påminnelsen om hur mycket som behöver göras för flytten ska gå så smidigt som möjligt. Som tur är behöver du inte göra allt själv om du inte vill. Nedan kan du läsa tips om du ska flytta och behöver hjälp med städning, men också andra detaljer som du behöver komma ihåg.

pexels-cottonbro-studio-4569340

Flytta din hemförsäkring

En sak som är lätt att glömma bort är hemförsäkringen. Här är det en bra idé om du är ute i god tid och ser till att flytta hemförsäkringen till din nya adress så att den gäller redan från flyttdagen. Skulle någonting hända i din nya bostad och hemförsäkringen fortfarande står skriven på din gamla adress så kommer du inte att få någon ersättning.

Gör flyttanmälan och flytta andra avtal

En flyttanmälan ska genomföras hos Skatteverket senast en vecka efter att du flyttat. Du kan ordna eftersändning av post via tjänsten Adressändring. Se också till att byta eller flytta ditt bredbands- och elavtal. På flyttdagen kan du kontrollera elmätaren, skriv ned för att veta vilken som är din del av sluträkningen.

Glöm absolut inte att flyttstäda

En flyttstädning ska vara betydligt mer noggrann än en vanlig städning. Här kan du med fördel ta hjälp. Att städa en bostad på mellan 50-70 kvadratmeter kostar ungefär 2 000 kronor inklusive rutavdrag. Priset per kvadratmeter brukar ligga någonstans runt 25-40 kr/m2. En noggrann flyttstädning är viktigt, att missa detta kan bli dyrt.Många låter bli att städa med argumentet att lägenheten inte var städad när man flyttade in.