Kontakt info@apelsingredelin.se

Husmorstips till hemmet

Husmorstips finns det gott om, och gamla godingar verkar inte gå ur tiden. Kanske för att de funkar så bra. Något som det pratas mycket om just nu är bland annat ättika för rengöring av hemmet.

 

handfat badrumOavsett om en har brokigt eller stilrent hemma, som ett tidigare inlägg handlade om, behöver man då och då städa sitt hem. Men alla olika dyra rengöringsmedel kan i bästa fall ersättas med en enda produkt. Ättika. Denna rena blandning av vatten och ättiksyra funkar väl mot allt från rengöring, avkalkning, till ogräsmedel, flugfällor, mot mögel och för att motverka dålig lukt.

Ättika är väldigt effektivt och bra för naturen, särskilt i jämförelse med massor av andra städprodukter. Men det är också starkt frätande och inte bra att andas in eller få på huden. Det måste förvaras oåtkomligt för barn och aldrig hällas över i en behållare som skulle kunna misstas för dryck. När du använder ättika i städning så är det bra att alltid bära handskar.

Tar bort dålig lukt och avdunstar av sig själv

Ättikan är perfekt att få bort dålig lukt i badrummet och kalka av alla porslinsmöbler, med allt från toalettstolen till handfatet. Men det är dessutom super att tvätta kläder med, det tar även där bort sur eller annan dålig lukt samtidigt som färgerna på plaggen bibehålls. Ättika i stället för sköljmedel ger även det i stort sett bara bonusar:

I stället för sköljmedel, prova 1-2 matskedar ättika i sköljmedelsfacket! Sköljmedel är en riktig miljöbov. Sköljmedel innehåller mängder av kemikalier som åker ut tillsammans med avloppsvattnet. Vissa plagg mår dessutom inte alls bra av sköljmedel, träningskläder till exempel förlorar sin förmåga att andas och absorbera fukt, handdukar får sämre uppsugningsförmåga och plagg i stretchmaterial förlorar spänsten – Sköna Hem