Kontakt info@apelsingredelin.se

Klä dig inför en renovering

En renovering i hemmet är en situation som kräver en viss typ av klädsel. Många nöjer sig med att sätta på sig några slitna trasor ur garderoben, men lite genomtanke kan underlätta.

Förr eller senare kommer till och med den mest opraktiska människan hamna i en situation där man kommer behöva utföra någon slags renovering. Till exempel behöver man kanske sätta upp ett skåp, måla eller tapetsera om. Dessa situationer kräver inte en särskilt speciell typ av klädsel. Ska man däremot snickra, mura, eller göra mer omfattande renoveringar krävs faktiskt ett par ordentliga arbetsbyxor och rediga skor, och annan genomtänkt klädsel.

Arbetsbyxor

Arbetsbyxor är gjorda i ett ordentligt tyg som skyddar benet på ett bra sätt. De har ofta en mängd olika fickor i vilka olika nödvändigheter kan förvaras, såsom hammare, kniv och skruvar. Ett bra par byxor skyddar mot kyla men kommer heller inte bli för varma. Alla verktyg finns praktiskt tillhands och bäraren är skyddad mot yttre påfrestningar.

Arbetsskor

När man snickrar befinner man sig under en ständig risk för att tappa något på fötterna. Ofta lyfts till exempel plankor och tunga stålbalkar. Bara en sådan sak som att tappa en hammare kan ge ömma tår och smärta i flera dagar. Därför är det viktigt att bära ett par skor som har en stålhätta längst fram. Det skyddar tårna även om man på fötterna skulle få något som väger hundratals kilo.

Övrig arbetsklädsel

Klädsel på överkroppen är också viktig. Den bör vara skyddande om så krävs och anpassad för temperaturen. Är det varmt kan det räcka med en t-shirt som får slitas på, men behöver man vara mer skyddad eller om det är kallt är en ordentlig arbetsjacka att rekommendera. I situationer där mycket damm skapas, såsom slipning och viss sågning, är glasögon och munskydd att rekommendera för att skydda ögonen och lungorna.