Kontakt info@apelsingredelin.se

Höstprojekt i trädgården

Trädgården är en plats att njuta på året runt men den kräver även en hel del arbete för att hålla sig fin hela året. Hösten är en bra tid för projekt i trädgården som inte hunnits med under sommarmånaderna.

3972209-tradgard-med-hostfarger-2

Nu är hösten här och det är dags för att höstfixa trädgården. En del kanske tror att trädgården bara kan lämnas efter sommaren inför vintern, men så är inte alls fallet. I den här artikeln kan man ta del av experternas bästa tips för att göra trädgården redo för höst. Till att börja med är nu en bra tid för att täcka över känsliga växter med exempelvis fiberduk, för att de ska kunna överleva vintern. Det är även bra att snygga upp i trädgården och rensa ogräs på hösten. Är klimatet där man bor ganska milt går det att rensa ogräs ända till i december.

Rama in trädgården

Hösten kan också vara en bra tid för att ta tag i de projekt i trädgården som man inte haft tid med under semester och de fina sommarmånaderna. Det kan exempelvis handla om att sätta upp ett staket runt tomten och rama in trädgården på ett fint sätt. Den som vill köpa staket på nätet kan hitta staket från Flisby AB, som erbjuder en mängd olika staket i både trä och järn. Man behöver dock inte skynda sig och passa på att få hjälp med montering av staketet innan ROT-avdraget höjs. Varken nybyggnad, ombyggnad eller reparation av staket faller under det avdraget. Läs mer.

Ljussätt trädgården

Med höstens ankomst kommer även mörkret och den som vill kunna njuta av sin trädgård även under de mörkare månaderna, bör nu fundera på en fin ljussättning av trädgården. Med en bra ljussättning kan trädgården få liv under hösten och tänk bara när vintern kommer, vad mysigt det då blir med en upplyst trädgård. På ekuriren.se kan man lära sig mer om att ljussätta trädgården.