Kontakt info@apelsingredelin.se

Flytta, magasinera och packa rätt

Ska du flytta? Då kan du behöva magasinera möbler eller anlita en flyttfirma.  

Om du ska flytta, kanske till en mindre bostad för en kortare period, så kan du magasinera möbler och prylar som inte får plats i ditt hem för tillfället.

Att tänka på vid flytt

Det kan vara tidskrävande, jobbigt och tungt att flytta. Se till att göra det enkelt för dig. Ett tips är att ta kontakt med en flyttfirma, om du känner att du har budget för det. I en artikel i Expressen tipsas det om att först och främst göra en lista:

”Innan du ens har börjat packa den första kartongen, gör en lista. Använd din telefon, dator eller anteckningsbok för att skriva ned vad som behöver flyttas, när det ska ske, och hur det ska gå till. Antingen gör du ett siffersystem, eller så spaltar du upp sakerna per rum, eller varför inte färgkod.” – Expressen

Flyttfirma och packa smart

Hitta gärna en pålitlig och prisvärd flyttfirma, förslagsvis en firma som blivit rekommenderad av vänner och bekanta, för att inte säga kollegor. I Sköna Hem tipsas det om mer konkreta packningstips inför flytten. Ett exempel är att ta kort på sladdboet under den stationära datorn eller stereosystemet, för att sedan när du flyttat enklare kunna matcha rätt sladd i rätt uttag. Ett annat bra råd är att stapla tallrikar med papperstallrikar mellan varje tallrik, för att undvika skador och repor och samtidigt göra det väldigt enkelt för dig.

Om du ska flytta hemifrån för första gången finns det även en hel del att tänka på. På Hallå Konsument kan du läsa smarta tips och listor som gör hela flytten lite lättare.