Kontakt info@apelsingredelin.se

Inred hemmet med en trendig gardinkappa

Inredning är ett uttryck för din personliga stil och smak. Gardiner spelar en viktig roll för att skapa atmosfär och ge rummet en omsorgsfull finish. En spännande trend som har fått fotfäste inom inredningsvärlden är användningen av gardinkappor istället för vanliga gardiner.

Med flexibilitet i design och möjlighet att anpassa efter dina preferenser är en gardinkappa ett utmärkt val för att skapa en unik atmosfär i ditt hem. Utforska de senaste trenderna inom gardinmode och låt din kreativitet flöda när du inreder med gardinkappor.

Aktuella gardintrender

När det gäller gardiner och gardinkappor påverkar trender alltid vad som är populärt för tillfället. För närvarande ser vi några specifika trender när det handlar om färger och mönster.

Många inredare har fallit för naturnära färger, särskilt neutrala och jordnära toner som beige, grön och terrakotta. Dessa färger ger en känsla av avslappning och närhet till naturen vilket är mycket eftertraktat just nu.

Grafiska mönster har också tagit plats i hemmen. Mönster som rutor, streck och geometriska former ger inredningen en modern touch. De kan användas för att skapa kontrast i rum med en mer traditionell design.

Ett annat påtagligt inslag är användningen av genomskinliga och lätta tyger. Denna trend ger rummen en luftig känsla genom att släppa in naturligt ljus och skapa en öppen och rymlig atmosfär.

Vilket rum passar gardinkappor bäst i?

Gardinkappor kan passa i olika rum, men de fungerar särskilt bra i vissa omgivningar:

  • Vardagsrum: Gardinkappor kan ge vardagsrummet en sofistikerad känsla. De fungerar särskilt bra om du har stora fönster med vacker utsikt. Du kan också använda gardinkappor för att rama in en sittgrupp eller ett konstverk på väggen.
  • Kök: I köket kan gardinkappor lägga till en touch av elegans utan att vara i vägen. De kan användas för att mjuka upp kökets hårda ytor och ge rummet en mer inbjudande känsla.
  • Sovrum: Gardinkappor i sovrummet ger en romantisk och mysig atmosfär. De kan hjälpa till att blockera ljus och ge dig den extra sömnen du behöver.

Därför är gardinkappan ett bra val

Gardinkappor täcker oftast bara en del av fönstret, vilket ger dig möjlighet att visa upp vackra fönsterdetaljer eller utsikten utan att blockera ljuset helt. Gardinkappor är oftast lättare att hantera än långa gardiner som måste dras fram och tillbaka. De kräver inte mycket underhåll och kan enkelt tvättas eller bytas ut.