Kontakt info@apelsingredelin.se

Att ta hjälp av en flyttfirma sparar tid och kraft

Flyttdags och stressen tilltar. Men det behöver inte vara jobbigt eller ångestladdat att flytta. Det finns massvis av möjligheter att få hjälp vid en flytt. Idag kan en och samma flyttfirma kan göra hela jobbet åt dig.

 

flyttaIdag väljer alltfler att anlita flyttfirmor vid flytt. Utbudet på tjänsterna är dessutom mycket större. Ett exempel är montrab. Du får allt från flyttstäd till montering av dina möbler. Förutom att det är bekvämt är det dessutom avdragsgillt. Alltfler använder RUT- avdraget i samband med flytt enligt sr.se. Det kan göra hela upplevelsen helt annorlunda. Att flytta är oftast förknippat med ångestladdade känslor. Oftast på grund av att vi underskattar tidsomfattningen som du kan läsa om i gp.se.

 

Tidstjuvar vid flytt

När allting står i sin ordning i hemmet kan det lura ögat och uppfattas som få saker. Vid en flytt blir det dock tydligt hur mycket saker som egentligen finns runt omkring oss. Allting ska tömmas helst så snabbt som möjligt. Det leder i sin tur till en ofrivillig utrensning då du inte vill ta med sådant du inte använder eller trasiga saker. Ta tillfället i akt och skänk bort det du vill ha eller sälj av saker på en loppmarknad. Du kan till exempel göra det för att samla in till Världens Barn som nwt.se skriver om. Du kan givetvis dela upp kostnaderna där du ordnar vissa moment själv för att anlita en firma för andra moment. Fördelarna med att använda en flyttfirma är:

 

  • Märkning- och packning– förberedelser inför flytten är oftast tidskrävande. Professionella flyttare kan därför förbereda flytten genom att packa åt dig och märka upp lådorna.
  • Tunga lyft– skador är lätt hänt. Särskilt om du lyfter fel. Undvik därför att lyfta tunga möbler och riskera att skada ryggen. Ta istället hjälp av professionella flyttare som är tränade i att lyfta rätt.
  • Transportmedel– Att få tag i en flyttbil som är tillräckligt stor för en flyttomgång, är inte alltid helt lätt. En bra flyttfirma har ett stort och varierat utbud på fordon för att effektivisera din flytt.
  • Samlade kostnader– flyttkostnader kan uppgå i tusenlappar i utspridda summor. Med en firma får du bättre kontroll över kostnaderna och dessutom ett fast pris.
  • Områdeskännedom– Det kan vara relativt stressigt att flytta och försöka föra fram en stor lastbil i trafiken och dessutom i ett nytt område. Det kan då vara skönt att anlita någon som specialiserar sig på just det området.