Kontakt info@apelsingredelin.se

Nya renoveringstrenden: det kaxiga golvet

Ni minns säkert tiden då fondväggar var så hett att var och varannan människa satte upp en fotovägg i vardagsrummet. Nu verkar vi ha svalnat lite när det kommer till väggar – istället är det allt fler som upptäcker golvets roll i ett rum. Hantverkare vittnar om en allt större efterfrågan på golv – och inte vilket som helst, utan ett riktigt kaxigt golv som talar sig egna formspråk!

Det verkar som att offerterna går varma för hantverkare Stockholm som också märker av hur trenderna kring golvläggning har börjat ta ordentlig fart. Allt fler river ut sina linoleumgolv för att sätta dit nya, fräscha parkettgolv. En del parketter är möjliga att lägga själv eftersom de har enkla klick-funktioner, men de trendigaste är de absolut mest avancerade golven som kräver proffs. Vi är helt enkelt galna i hantverk!

Låt hantverkaren lägga ett svårt golv

Det kanske inte är en slump att det är de mest svårfixade golven som är de hetaste i inredningsmagasinen. Vi suktar som aldrig förr efter det avancerade, hantverksmässiga. Det gäller både kläder, inredning och mat. Det snabblagade, enkla och syntetiska har vi sedan länge lagt på hyllan. Men med avancerade hantverk krävs det förstås en hantverkare som kan hjälpa en, eftersom det lätt kan gå väldigt fel och då blir det dyrt att fixa.

Så vilka golv är det då som trendar? Vi vill gärna tipsa om en artikel i Aftonbladet, som har inspirerat mycket. De listar några golvstilar med riktig karaktär; från rustikt och mörkt till lättsammare och ljust. Även UNT påpekar i en artikel att det ljusa trägolvet är tidsenligt och hett just nu.

För att ditt trägolv ska hålla så länge som möjligt är det bra att du känner till vilka skötselråd som finns. Dammsug det ofta och var noggrann med att inte lägga i för starka såpor i skurvattnet. Se också alltid till att dina möbler har så kallade “filttassar” som inte skrapar i golvet. Trägolvet får nämligen repor och annat lätt, vilket är synd och lämnar fula spår om när du möblerar om. Läs mer om skötseln här!