Kontakt info@apelsingredelin.se

Bra styling och rätt mäklare

Sitter du och planerar en kommande försäljning? Du är inte ensam, speciellt inte kring denna årstid. Att sälja sin lägenhet i september är mycket vanligt, så vanligt att många mäklare till och med kallar september för högsäsong.

Varför är då september så populärt? Det är svårt att säga helt och hållet men en tanke kan vara att många till hösten vill ha en ny start. Dessutom är det många under  hösten som börjar studera i en ny ort, byter jobb, flyttar hemifrån för första gången eller separerar. Det leder till att behovet av en ny bostad ökar, och därmed även trycket på bostadsmarknaden. Nu är det dessutom bostadsbrist i nära på hela Sverige, vilket verkligen innebär ett ökat tryck på marknaden. För dig som ska sälja och haft din lägenhet ett bra tag kan du nästan vara säker på en vinst, det är sällan en gör en dålig affär när det kommer till bostadsmarknaden. Men det finns såklart mycket att tänka på när en ska sälja, för att få ut det mesta av sin försäljning.

Välj en bra mäklare

För det första: vilken mäklare ska du välja? Att välja mäklare är inte en enkel sak och det gäller att du går efter både personkemi och på rekommendation. Det är A young and attractive asian woman talking on the phone and using her laptop in her new homeviktigt att du kommer ihåg att det är du som väljer och vrakar, att det är de som ska sälja sin tjänst till dig och inte tvärtom. Åk gärna och träffa och jämför flera olika mäklare. När det kommer till priset är det bra om du ber om en offert, men det är såklart endast en förfrågan så du kan alltid be de sänka priset om du inte är nöjd. Glöm inte heller att styla lägenheten innan både fotografering och visning. Bäst är det att använda sig av de senaste trenderna, det lockar nämligen köpare även fast de inte själva är medvetna om det. Höstens inredningstrender har vi skrivit om här. Vill du ha fler tips inför homestyling kan du läsa denna artikel.