Kontakt info@apelsingredelin.se

Så inreder du 2019

Våren står inför dörren och det är dags för det nya året att ta fart på riktigt. När ett nytt år börjar är det dags att lämna det gamla bakom sig och göra plats för det nya. Detta gäller även hem och inredning. Varje år kommer nya inredningstrender och varje år följer svenskarna dessa nästan slaviskt. Inredningstrenderna för 2019 bjuder på en salig blandning av natur, pastell och strukturer.

Det är alltid lika spännande att se vad det nya inredningsåret har att bjuda på. Under år 2018 var det väldigt hett med olika typer av metaller som guld och mässing. Marmorborden var ett självklart val och färgerna skiftade mellan brun, beige och grått. 2019 ser dock helt annorlunda ut och nu är det dags att låta färgerna ta över igen. 90-talet är tveklöst tillbaka och detta visar du enklast genom att inreda i gult, grönt och rosa. 90-talet kommer att visa sig mer än en gång om du bara håller ögonen öppna. Vill du vara riktigt trendig satsar du på högblanka ytor på till exempel bord och byråer och matchar detta med produkter från Designinteriör i olika färger och former. Mycket av det som väntar inför 2019 är sådant som du har sett tidigare, vilket kan skapa en stark känsla av nostalgi. Inredningen är dock uppdaterad och har en modernare touch nu än då.

Inredningstrender 2019

Vill du ha ett moderiktigt hem och verkligen hänga med i svängarna bör du hänga med nedan. Här hittar du nämligen en lista på alla de inredningstrender som kommer att göra succé under 2019. Du behöver naturligtvis inte välja alla föremål och färger för att få hemmet trendigt. Matcha och mixa så att hemmet faller dig själv i smaken och hämta gärna inspiration från modemagasin eller inredningsbloggar på nätet.

  • Kära 90-tal: Svampmålade väggar, glasbord och mycket mönster är det som gäller.
  • Låt det skina: Med högblanka möbler och inredningsdetaljer ser du till att ditt hem är moderiktigt från topp till tå.
  • Solens färg: Gult är riktigt hett 2019 och du kan mer än gärna använda dig av olika nyanser av färgen. Gult passar lika bra på fåtöljen som på mattan eller taklampan.
  • Släpp in naturen: Ta med dig en del av naturen hem med faux botanicals. Faux botanicals är konstgjorda växter som ser mycket naturtrogna ut.
  • Skippa skarpa kanter: Under 2019 är det skulpturala möbler som gäller. Satsa på ett vardagsrumsbord med oregelbundna former eller pallar tillverkade i olika typer av material.
  • Dyra stenmaterial: Trenden från 2018 håller fortfarande i sig väldigt starkt. Marmorn är verkligen här för att stanna. Har du tröttnat på marmorbordet kan du alltid satsa på marmorerade fönsterbrädor, hyllor eller till och med tavelramar. Vill du inte lägga pengar på äkta marmor kan du välja dekorplast. Billigt, enkelt och riktigt snyggt!

Inred personligt

Trots att det finns ett flertal inredningstrender att följa är det viktigt att du håller ditt hem personligt. Det är trots allt du och din familj som ska trivas i bostaden och om gult inte är er melodi, är det bättre att undvika detta. Att hämta inspiration är dock aldrig fel. Låt 90-talet komma tillbaka diskret eller slå på stort och måla väggarna gula. Bara du bestämmer vad som funkar för dig!