Kontakt info@apelsingredelin.se

Köp pool till din trädgård

Uppgradera din trädgård med en riktigt härlig pool till sommaren och din semester är räddad. Förra året fick vi uppleva en ordentlig värmebölja i Sverige, och det var nog många som drömde om att ha en egen pool i trädgården att svalka sig i under de hetaste dagarna.

En pool skänker direkt en lyxig känsla åt din trädgård och höjer dessutom värdet på din villa. Ta ett härligt morgondopp innan jobbet och bjud hem vännerna på en god middag på trädäcket bredvid poolen. Börja planera redan nu så kan du ha din pool redo till semestern.

Planering

Pooler finns i många olika modeller och prisklasser. Sätt en budget för projektet och börja botanisera bland det stora utbudet av pooler som finns på marknaden. På https://svenskabadtunnor.se/terasspooler/ hittar du till exempel snygga terasspooler som byggs in direkt på din uteplats eller terass. Oavsett om du drömmer om en rund, rektangulär eller oregelbunden form på din pool finns det mycket inspiration att hitta på nätet.

Att anlägga en pool är ett roligt projekt men utan en ordentlig förberedelse och plan kan det lätt bli problem i slutändan. Skissa upp din trädgård på ett papper och prova flera olika alternativ att placera poolen. Var har du som mest sol i din trädgård? Om du är nyinflyttad kan det vara en bra idé att tillbringa en hel sommar i huset och känna in hur solen ligger under vår, högsommar och under augusti/september. På sätt kan du lättare avgöra var poolen skulle få flest soltimmar.

Insynsskydd och växtlighet kring poolen

Det är bra om du kan försöka placera poolen på ett så avskilt ställe i trädgården som möjligt. Ligger din tomt väldigt nära vägen eller grannens hus kan du fundera på att sätta upp ett högt staket eller plantera lite större buskar som insynsskydd. Se även över hur växtligheten ser ut kring området där du vill ha poolen. Har du många löv -eller barrträd nära poolen blir det ofta väldigt skräpigt i vattnet. Det är även bra om du kan planera in ett trädäck i anslutning till poolen för att undvika att gräs och grus hamnar i vattnet.