Kontakt info@apelsingredelin.se

Modernt hem med smarta teknikprylar

Det finns några måsten för att få ett riktigt modernt och smart hem, och det är att investera i modern teknik! För varför sitta med gamla lösningar på saker och ting när du kan få nya? Med allt från trådlös laddare, till hemmabyggd laddningsstation, miljövänligare eluttag och hemautomation uppdaterar du ditt hem till det bättre.

Det finns många anledningar till att skaffa bra teknik till ett hem, Och här följer ett strålande exempel: miljöaspekten. Beställ eluttag Schneider Exxact från Elkatalogen och byt ut alla gamla och nedgångna uttag. Om du beställer med ett e-nummer för insatser och ett för ramen, ser du till att dra ner på kostnaderna och minskar slöseriet för ramar som kan bli över efter installation. 

Smart laddning hemma

Något som alla moderna hem behöver är inte bara uttag för att ladda mobilen, utan också smarta laddningsstationer. Förmodligen är det inte bara mobilen som du laddar regelbundet, utan en eller två prylar kanske. Om det är så at du dessutom inte bor själv så kan ni vara i extra behov av en laddningsstation för att det inte ska bli rörigt hemma. En laddningsstation kan du göra själv! En skolåda täckt med snyggt papper kan med några enkla ingrepp bli till en smart laddningsstation, där ni slipper massor med synliga sladdat och kontakter, läs mer här. Men, om du vill slippa sladdar helt så kan du skaffa dig en trådlös laddare. Det finns både i varianter av plattor som kan ligga på möbler där du kan ladda din mobil trådlöst, tillexempel kan nattduksbordet vara en passande plats. Men det finns också skal med trådlös laddning, tillexempel Exelium.

Skapa ett hem med hemautomation

Hemautomation är det nyaste när det kommer till trendig teknik därhemma. Det smarta hemmet har helt klart blivit ett modeuttryck som kopplas till just hemautomation. Men vad är det egentligen? Det är lösningar för automatisk teknik i ditt hem eller lösningar som gör att du kan styra din teknik från mobil, surfplatta eller en dator exempelvis. Här följer några exempel på vad du kan automatisera och därmed göra smartare i ditt hem, taget från en artikel i PC för alla:

  • Styra belysning och ställa in när den ska tändas och släckas.
  • Slå på motorvärmare vid en viss kyla ute.
  • Sätta på värmen i sommarhuset innan du åker dit.
  • Stänga av vattnet i hemmet automatiskt om det är fuktigt på golvet.
  • Få larm om det är för varmt i kul och frys.
  • Mäta din förbrukning av energi.
  • Starta utrustning vid vissa tider, såsom att starta kaffebryggaren när solen går upp.