Kontakt info@apelsingredelin.se

Stöldskyddsmärkning kan skydda ditt fritidshus

Oktober månad närmar sig. Det innebär en ökad risk för inbrott. Det är framförallt fritidshusen som är utsatta. Inbrottstjuvarna har nämligen koll på att de bommas igen för vintern och därför står obebodda.

Enligt nsd.se anmäldes över 20 procent fler inbrott i fritidshus i oktober, jämfört med övriga månader. Trots att inbrotten totalt sett minskat, har värdet på föremålen som stjäls ökat. Det kan därför vara en god idé att stöldskyddsmärka dina värdesaker. Det kan du till exempel göra på https://www.mysafety.se/markning/stoldskyddsmarkning.

Gör jobbet svårare för tjuven

 

lås dörrGenom att välja ett bra skalskydd minimerar du risken för inbrott drastiskt. Tjuven väljer alltid den lättaste vägen. En enkel lösning är givetvis att också ta med sina värdesaker istället för att vänta med det. I skovdenyheter.se tipsar Tony om att ha en timer så att radion och tv:n går på ibland- lämna sängen obäddad också. Att skydda sitt fritidshus mot stölder och inbrott är extra viktigt- grannskapet är ofta tomt vid lågsäsong. Det gör att tjuvar har tid på sig att verka.

 

 

”Det viktigaste att tänka på är att inte förvara värdesaker i fritidshuset och ha[r] bra lås på fönster och dörrar, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen. Det gäller även under säsong när man lämnar huset för en tid”.  

 

Polisens tips

 

Se över var du förvarar trädgårdsredskap och verktyg. Dels är dessa attraktiva att stjäla för tjuven, dels som hjälpmedel för att bryta sig in. Lås därför in dem och ha ett bra lås till förrådet. Visa tjuven att det inte finns något stöldbegärligt i huset. Dra heller inte för gardinerna. Ett annat tips, som det går att läsa om i falkopingstidning.se, är att komplettera med ett larm kopplat till en larmcentral. Det förkortar tjuvens verkningstid och skapar uppmärksamhet.