Kontakt info@apelsingredelin.se

Att tänka på vid renovering av kök

När en bygger om eller renoverar sitt kök är det lika bra att byta ut gamla vitvaror som ofta bara står och drar ström, eller inte rymmer allt som de skulle behöva rymma. Men se upp, vitvaror är eftertraktat gods och när en rustar är det därför bra att se till så att dörren är låst när ingen är på plats.

I HD kan vi i dagarna läsa att vitvaror är något av det nya stöldgodset som en del ligor är riktigt snabba på att roffa åt sig när det står tomma nybyggda hus. Det kan nämligen uppgå till ett ganska högt värde. Så det gäller att verkligen låsa dörrar och stänga fönster – särskilt i ett hus som står tomt under renovering. Ett larm kanske inte heller skadar att införskaffa när en ändå håller på. Vitvaror från Cylinda är klassiska och finns nog i de allra flesta bostäder i Sverige.

Renovering med varsam hand

kök lyxigt 500pxSedan när en gör om sitt kök kan det vara skönt att inte bara byta ut vitvaror men också slita ut sådan inredning som är sliten och ”beyond repair”. I GP kan vi läsa att Sveriges fulaste kök är utsett, och att detta kök helt otroligt, inte har renoverats sedan 1933. Paret som bor i villan ska renovera det men planerar att behålla så mycket som de kan, särskilt stilen med dörrarna och socklarna samt lister som på gammalt vis är lite högre. En kan ju undra hur många middagar som lagats i det köket, och hur många skratt som ekat runt middagsbordet från 1930-talet och framåt.

Det gäller ju att dels veta vad en gör när en renoverar ett kök, men även att man har lite pengar sparade eller lånade att kunna använda – för det är säkert att det ofta brukar kunna bli lite dyrare än vad en tänkt från allra första början. Sedan kanske det kan vara ett gott tips att anlita hantverkare eller ta hjälp av kunniga vänner och släktingar inför vissa moment i köksbygget – elektroniken kan gärna en kunnig elektriker få sköta till exempel, annars kan det nog bli lite farligt för den vanlige amatören. Men sedan går det givetvis att lära sig det mesta, mycket går det att läsa sig till, via facktidningar och via sidor – men en kan med fördel även fråga om tips och råd i butiker och varuhandeln.