Kontakt info@apelsingredelin.se

Undvik inredningsmissarna med rätt möbler

Det finns en hel del inredningstrender just nu, så det kan vara svårt att veta vilken man ska sälla sig till och samtidigt undvika att göra de vanligaste inredningsmissarna – så här gör du för att inte göra de vanligaste inredningsmissarna.

Ska du möblera om hemma och vill ha lite nya möbler? Då ska du klicka dig in på Fyndiq illa kvickt via länken https://fyndiq.se/hemmet/mobler/ och välja ut de soffor, bord eller stolar som du vill ha hem. Men tänk på att undvika att övermöblera i ett rum du ska inreda. Det är nämligen en av de vanligaste inredningsmissarna vi gör. Att vi övermöblerar utrymmen bara för att vi kan. Så att just den punkten är nummer ett på Sköna hems lista över de 10 vanligaste inredningsmissarna är inte så konstigt. Enligt tidningen är det nämligen just att hitta balansen i möbleringen som är nyckeln och att det är en hårfin gräns som avgör slutresultatet. Tipset de har är att alltid sträva efter att skapa så mycket rymd och luft i sin möblering som möjligt för att göra det enkelt att röra sig i rummet, och testa att byta plats på möblerna, det kan också fungera. Men visst är det inte bara att övermöblera hemmet som är en vanlig inredningsmiss. Andra saker vi gör som sabbar harmonin i hemmet är att försöka inreda med möbler som inte passar in, att vi överdekorerar med detaljer, att vi glömmer bort belysningen och att vi inte använder rummets möbleringsmöjligheter på ett smart sätt och i stället möblerar endast längs väggarna.

Vanliga inredningsmissar som skapar stress

Att ha inrett fel hemma är inte bara något som är störande för ögat, det kan även bidra till att vi blir stressade. Som tur är kan man möblera på smartare sätt för att sänka sina stressnivåer igen. Något som till exempel Expressen tipsar om är att tänka till lite kring feng shui och inredning där färger, former, material, möblering och energier går i harmoni med varandra. Vad man tipsar om för att skapa mindre stress hemma är att se över följande ställen.

  • Kaoset i hallen – ordna upp bra förvaring och håll städad, det är första intrycket för gäster och det första och sista du själv möts av hemma så gör att det blir ett bra intryck.
  • Färgerna i hemmet – har du rätt färg på rätt plats? Fel färg i fel rum ger fel vibbar, måla i färger som påverkar ditt sinnelag i positiv riktning såsom de lugnande nyanserna av beige, grå och gröna toner eller blått och vitt.
  • Ta itu med ditt oorganiserade kaos – kläder och prylar på varje yta hemma skapar irritation och stress, var sak har sin plats tänk på det så blir du mindre stressad när du slipper att ha sakerna huller om buller.
  • Du har inte rätt belysning hemma – mysbelysning i all ära, men har du satt belysningen på rätt platser så du får tillräckligt med ljus hemma? Se över punktbelysningen och komplettera med fler lampor för bättre välmående.
  • Ditt hem saknar växter – växter hemma hjälper luftkvaliteten hemma, så in med mera plantor i hemmet!
  • Du matchar för mycket – det är fint när saker och möbler harmoniserar, men det är inte lika fint när allt är matchat i samma färg eller stil genom hela hemmet, variation förnöjer så se till att detta även gäller i din inredning. En intressant inredningsdetalj som sticker ut lite kan göra en hel känsla i ett rum!

Möbler som gör det mysigt hemma

Visst finns det en massa saker man kan göra för att undvika så man känner sig stressad eller bara obekväm i sitt hem, och likaså finns det såklart saker man kan göra för att hölja mysfaktorn. Något som Elle Decoration tipsar om är fem knep för att göra hemmet lite mysigare, och vad man bland annat tar upp att man kan se över är att blanda möblerna, till exempel olika stolar vid matbordet och sedan mixa gammalt och nytt i inredningen. En äldre bokhylla i kobination med ett modernt soffbord kan ge hela vardagsrummet ett ansiktslyft – förutsatt att du även tänkt till kring de övriga inredningsmissarna som du samtidigt ska undvika vill säga!