Kontakt info@apelsingredelin.se

Ett vackert trägolv slår det mesta

Vad för typ av golv har du hemma och vad kan du gör för att få ett gammalt trägolv fint igen, efter år av slitage och fotsteg? Kan man verkligen renovera sina golv själv och hur går man då tillväga?

 

golvVill du förnya eller helt renovera ytskikt som golv hemma? Det finns vissa saker den händiga kan göra själv, sedan ska du lämna det mer avancerade åt experter. Parkett Design är proffs på golv och erbjuder olika typer av behandlingar, vare sig du vill ha återapplicering av olja, bara djuprengöring eller en full renovering.

Slipa ett golv – räkna med damm

Att slipa ett gammalt trägolv är ett väl värt, men dammigt arbete, som det går att läsa om här:

Det dammar och väsnas otroligt och det tar ett par dagar att slipa ett trägolv. Men när det är klart kan du njuta av glädjen av att ha slipat bort ett mörkt golv och fått ett ljust golv med en sidenmatt yta som håller sig snygg i flera år – Vi i Villa

Samtidigt går det att läsa om hur trägolvstrenden är stark, vi tycker helt enkelt om levande material. Kanske för att vi allt mer sällan vistas i naturen och saknar det. Men sedan är det ju vackert också. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur trägolv numera är standard i de allra flesta nyproduktioner, där parkettgolv installeras genomgående. Sedan finns det ju vackrare parkett och det som är lite mer budget. Drömmen för många är en klassisk fiskbensparkett, gärna tillsammans med högt tak och stuckatur. När det kommer till arbetsplatser och inte minst konstormiljöer är det snarare textilmattor som vinner, mot trägolv. Just för att de dämpar ljud. Mer om golv här.