Kontakt info@apelsingredelin.se

Hur du finansierar ditt bostadsköp

Aldrig har det varit billigt att köpa sig en ny bostad, men nu är det dyrare än på länge. Hur ska en då kunna finansiera sitt köp? Och kommer det att finnas pengar över till renovering, och om så – är det värt att renovera?

Drygt 30 procent mer än i fjol, det är vad det kostar att köpa en ny lägenhet idag. 30 procent är en otroligt stor höjning, någonting som självklart gör att även lånen
danskpoker.orgblir dyrare. Det är främst bostadsbristen som trissar upp priserna, men även hotet om amorteringskrav gör att osäkerheten är stor. De som kan vill kunna köpa lägenhet innan de måste amortera för mycket på beloppet. De är rädda att de sen inte kommer att ha råd.

Men det går att hitta bra bostäder, utan att en blir ruinerad. Och om du är en av de som söker lägenhet finns det möjligheter att göra kap och komma ner i pris. Det första du ska göra om du är på jakt efter att köpa bostad är att gå till banken och se över vilka möjligheter du har till bolån. Om det beviljas kan du börja se dig om vad som finns i din prisklass. När du sedan har hittat någonting som passar är det bara att slå till, ge sig in i budgivningen och hoppas på det bästa. Läs gärna denna artikel från Expressens Leva & bo med 14 tips om vad du ska tänka på när du köper lägenhet.

Att renovera direkt kan löna sig

När du väl fått din lägenhet, din nya bostad. Då är det din att göra vad du önskar med den, självklart utefter föreningens åsikter och önskemål. Många som köper lägenhet just nu, i och med att priserna är så höga, har svårt att finansera ny eventuell renovering. Det är självklart trist, men en idé kan vara att ta ett privatlån för att finansiera inredningen. Det är ofta värt det eftersom du då hinner få i ordning innan du verkligen flyttar in. Du måste även se renovering som en investering, eftersom det kommer att ge bostaden nytt värde. En smart sak är att värdera lägenheten när du precis fått den och sedan värdera den på nytt efter eventuell renovering. Det går även att hitta billiga alternativ till en renovering, bland annat genom att köpa begagnat och ta hjälp av de vänner som är hantverkare. Tips är att läsa om Anders som lyckades renovera sitt badrum för 617 kronor. Det är helt galet, och mycket inspirerande.