Kontakt info@apelsingredelin.se

Belysning och inredning i kök

Hur ska du tänka när du planerar att göra om i ditt kök? Bland annat måste belysningen vara bra, men även kökets hela layout så att det är funktionsdugligt och smart byggt.

 

När du planerar din belysning hemma vid en renovering av köket kan det vara smart att installera spotlights från http://spotiled.se/ i taket och under skåp. Dessa är dimbara och kan både lysa fram starkt arbetsljus liksom mysbelysning om du så vill. Det du behöver är en dimmer och lampor i spotlightsen som är dimbara. Vad mer är bra att tänka på när du inreder ett kök?

 

Så kan du fixa bra belysning och layout i köket

 

Det finns gott om råd och tips på hur du inreder kök om du googlar runt lite. En bra artikel går att hitta i Expressen. Där går det att få inspiration från hela 25 kök bland annat. Det går med andra ord att se massor av olika kulörer på skåpluckor samt se hur olika kökets layout kan se ut. Funktionalitet är alltid bra att ha i åtanke när du planerar din renovering av köket, därav dimbara spotlights, men även hur kökets triangel ska vara – alltså förhållandet och distansen mellan de viktigaste delarna av köket, diskho, kyl och spis. Dessutom kan du få till en massa smarta inbyggda lösningar om du tar hjälp av en kunnig köksinredare. Några misstag som vi ofta gör är bland andra dessa:

Dålig belysning, felplacerade hushållsapparater och undangömda finsaker – HelaGotland.se

 

En massa snygga inredningsidéer för mindre kök finner du i denna artikel.