Kontakt info@apelsingredelin.se

Piffa upp trädgården med sten, plåt och höstblommor

pexels-photo-296230Hösten är faktiskt en perfekt tid för att ordna till det i trädgården. Det är ännu inte tjäle i jorden och du behöver inte känna att du hellre vill ligga i en solstol och sola. Varför inte lägga sten i din trädgård och vara kreativ med plåt och höstvänliga blommor?

Det är helt enkelt säsong för fix och tricks. Här följer tips på vad du kan sysselsätta dig med för att förbereda för kommande säsong på ett snyggt och kreativt sätt.

Lägga sten i trädgården

Att läsa sten i trädgården är en klassiker som inte går ur, och idag finns det massor av olika typer med markstenar, naturstenar och annan typ av sten som passar perfekt för att lägga som gångar, avsatser eller som kanter till rabatten. På https://www.alltisten.se/ finns massor av stenar, kolla för att hitta den typ som du vill ha till just ditt projekt. När det gäller att just lägga sten så finns det massor av tips att få kring hur du bär dig åt. Bland annat är det viktigt med ett stabilt och ordentligt utfört förarbete innan du börjar din stenläggning. Läs mer tips här.

Lägg detaljer av plåt

Det kanske låter annorlunda, och det är det. Men vem vill inte ha det vackert och personligt i trädgården? Catharina som du kan läsa mer om i denna artikel från HD skapade en snygg stödmur av plåt i sin trädgård, som avskärmar rabatter från övrig trädgård stenläggning.

Blommor som förlänger sommaren

Tyvärr kan det nu se ganska trist ut i våra trädgårdar, och vill du ha blomster in i det sista kan du testa att plantera bollformade krysantemum.

”Bollformade krysantemum i olika färger finns framför allt på hösten och kan piffa upp en överblommad trädgård på ett kick, då får du behålla sommarkänslan ett litet tag till”, skriver Expressen Leva & Bo.