Kontakt info@apelsingredelin.se

Gör en höstbrasa korrekt

höstbrasaAtt göra en härlig brasa under hösten kan vara ett enkelt sätt för att skapa en lite trevligare stämning. Samtidigt är det bra att tänka på att det inte är möjligt att elda hur som helst, och inte vad som helst.

En brasa kan göras på många sätt. Det vanligaste är dock att någon väljer att elda ris, virke och annat material som brinner enkelt. Det gör att brasan blir bättre. Men tänk på att det inte går att elda vad som helst i sin höstbrasa.

Elda en höstbrasa på rätt sätt

Hösten kan många gånger vara den skönaste högtiden. Åtminstone den vackraste. Efter att den härliga och varma sommaren har regnat bort kommer alla färger fram. Det går att njuta av en Höstträdgård i regnbågen och färgskalans alla kulörer. Det gör att hösten är populär för många. Även det faktum att det finns fler härliga brasor.

Att elda hur som hest är dock inget att rekommendera – bland annat eftersom det är olagligt. Ett exempel är de lokala brandförbuden som kan råda. Det här kan se olika ut. Ibland är det bara olagligt att elda under just en viss kommun, ibland regioner, och ibland flera olika regioner runt om i landet.

Innan det ska startas upp en höstbrasa bör det därför kontrolleras att det är okej att elda. Därefter är rekommendationen att förvarna larmcentralen så de vet om att det kommer brinna planerat på området, och inte rycker ut i onödan. Tänk även på att allt inte får brinna. Det är inte okej att slänga in en gammal dieseltank eller annat material som är förbjudet.