Kontakt info@apelsingredelin.se

Testamenterade en trädgård

Det finns en del allmänna trädgårdar i vårt avlånga land som många använder som en oas för att komma bort ett tag och titta på vackra växter. Fredriksdals trädgårdar var just det för Kerstin Jönsson, som bestämde sig för att donera sitt arv dit.

301515-home-and-garden

Hösten är en bra tid att fixa i trädgården för att den ska hålla sig fin och kunna blomma till sommaren. Det har vi skrivit om vid ett tidigare tillfälle. Men den som kan något om trädgårdar vet att våren är en minst lika viktig tid och det är då som trädgården kommer till liv igen efter att ha vilat under vintern. En trädgård som verkligen kommer att komma till liv i vår är Fredriksdals Trädgårdar.

Nytt inslag i vår

I Helsingborgs Dagblad kan man läsa om att en kvinna vid namn Kerstin Jönsson testamenterade nära två miljoner kronor till trädgårdarna, vilket gör att de kommer att få en ny oas i vår. Redan i början på januari när man fick reda på att det rörde sig om så pass mycket pengar som skulle doneras till trädgårdarna, började man planera. Nu har det satts igång en process där man ska bestämma vad det nya i trädgården ska bli, men man hoppas i alla fall på att det är något vackert som kommer att få invigas i år.

Vill skapa en oas

Donatorn Kerstin Jönsson hade Fredriksdals trädgårdar som en egen oas när hon flyttade till en lägenhet i närheten. Hon gick ofta i trädgårdarna på våren när vitsipporna hade blommat ut. En tanke är därför att använda lite av pengarna till att göra en plats i trädgården med en bänk eller ett träd i hennes ära. Där tänker de som jobbar på trädgårdarna att de som besöker trädgårdarna ska kunna sitta och titta på de vackra växterna, blommorna och träden.