Kontakt info@apelsingredelin.se

Inredning hösten 2015

Än skiner solen i Sverige, men det är god tid att planera för den kommande hösten. Att köpa de viktigaste inredningsprylarna för ett mysigt hem när regnet kommer på besök är av största vikt. Det du ska köpa? Det har vi tagit reda på!

Det må va högsommarvärme i Sverige, men runt hörnet väntar hösten och redan nu är det tid att börja inreda inför den mörka årstiden. Vad är det då som gäller för inredning hösten 2015? Det skiljer sig faktiskt till viss del från tidigare år – men en sak är återkommande även denna höst: mysfaktorn. Det är som alltid viktigt att det är mysigt i din bostad när hösten tar över med all sitt regn och rusk, annars kan du lätt komma att känna att livet blir mörkt och trist. Vad är det då som behövs för en mysig höst? Främst: Filtar och kuddar i soffan, mjukt ljus (välj till exempel belysning från Atelje lyktan för att få rätt höstljus i hemmet) och självklart stora bekväma möbler som du kan krypa upp och dricka te i.

Specifikt för hösten 2015

När det kommer till höstens färgtrender är det “tillbaka till naturen” som gäller. Detta rapporterar Aftonbladets inredningsbloggare om här. Det handlar om hav, (vilket då är blått, grönt och grått i olika nyanser), jord (terrakotta, ockragul, falurött med mera), skog (grönt, beige, brunt) och himmel (ljusa pasteller i allt från rosa till himmelsblå).

Pastell var även någonting som omnämndes förra året när det kom till höstens inredning. Så här skrev man om saken i ett reportage från Sveriges Radio:

P4 Förmiddags trendspanare Charlotte Frey Svidén leder dig rätt i inredningsdjungelns detaljrikedom. “Smutsiga” pasteller, marmor och linnetyg är hett just nu!

Är du inte sugen på hösten? Titta på detta klipp från förra året då en inredare besöker Nyhetsmorgon och berättar varför hösten är fantastisk när det kommer till hem och inredning: