Kontakt info@apelsingredelin.se

Bra arbetskläder FTW!

När man renoverar hemma finns det en hel del att tänka på, förutom bra planering, kunskap om material och liknande så behöver en också rejäla och syftesuppfyllande arbetskläder.

När en läser på Arbetsmiljöverkets hemsida så finns det en hel sida tillägnat skyddskläder, med information om skyddsmärkningar, men även om krav på komfort och rörlighet. Det är ju så att skyddskläder ska vara så funktionella som möjligt. När en sedan renoverar och rustar hemma så kanske skyddskläder mot flamspridning, strålningsvärme och smält järn inte är högaktuellt men byggalogiken är densamma, kläderna ska skydda kroppen samt underlätta arbetet.

För dig som vill hitta bra kläder har arbetsbyxor.com har rätta arbetskläder för renoveringsprojektet hemma såväl som till jobbet, med varseljackor, arbetsbyxor och rejäla jackor.

Sedan får man givetvis se till att de skyddskläder som en köper inte är av sådan sort som uppmärksammades i Boden för ett tag sen – dessa gav tydligen allergibesvär, något som en givetvis inte vill ha. Om detta kan vi läsa om på DN, och markverkstaden har nu slutat använda flamskyddsplaggen.

Nej det går ju helt emot syftet om en blir sjuk av att använda skyddskläder – som ju ska förhindra och motverka just detta, för det finns givetvis en preventiv tanke bakom det hela.

Få inspiration från vardagscoacher

När en sedan renoverar hemma kan det löna sig att få inspiration från dels program på TV som handlar om just rustning och renovering – samt från olika böcker med samma tema. Även via sociala medier så som Instagram och Facebook kan en gå med i grupper och gemenskaper som strävar efter att just dela och sprida inspiration och kunskap inom området. Konton med specifika Do It Yourself (DIY) teman är bra att följa om en vill lära sig göra det där som en klarar att göra utan att en fackman är inblandad, men som inte bör ske om det till exempel handlar om komplicerad elektronik och elinstallation – då är det bara utbildade som faktiskt får vara med i leken, dödsfarligt som det är med starkström.