Kontakt info@apelsingredelin.se

Tips inför inflyttningsfest

Är det dags att flytta till en bättre bostad eller ett bättre bostadsområde så brukar det medföra en hel del arbete som att packa, flytta husgeråd och att flyttstäda. Du behöver även packa upp alla dina saker i din nya bostad så att du snart kommer i ordning med vardagen igen. Då brukar det vara avkopplande och underhållande att ordna en inflyttningsfest då allt är klart till vilken du kan bjuda både familj och vänner men också dina nya grannar.

När du har bestämt dig för att anordna en inflyttningsfest behöver du börja planera för mat, dryck och annat som du vill bjuda på under festen. Du behöver också skicka ut snygga inbjudningskort i god tid till de vänner som du vill bjuda till festen så att de kan vika denna dag i almanackan. En del brukar hålla en inflyttningsfest redan innan de har flyttat klart, för att minimera städning efter festen. Men vill du visa upp din nya bostad för dina vänner då kräver det att du får dina möbler och annat på plats först, vilket också gör det enklare att bjuda på mat och dryck.

Att tänka på för inflyttningsfesten

När du ska hålla en inflyttningsfest är det några saker som du kan tänkta på innan för att underlätta städning efter festen. Med tanke på allt arbete som du haft med själva flytten vill du säkert inte börja med en ny storstädning så snart inpå.

  • Försök att inte ha så mycket lösöre i vardagsrummet där festen kommer att vara så att inte folk flyttar runt på sakerna. Har du en dyrare matta eller en matta som är svårtvättad så bör du ta bort den innan festen. Har du flyttat till villa eller radhus så är det mer lämpligt att ha festen utomhus, om vädret och årstiden tillåter detta.
  • Köp sopsäckar och använd dig av engångstallrikar, bestick och glas. Det gör att du snabbt kan slänga allt efter festen och därmed slipper du stå och diska i flera timmar efteråt.
  • Försök att få hjälp av en kamrat för att städa efter festen. Desto mer som kan slängas och plockas under under festen och direkt efter gör att du slipper dubbel huvudvärk morgonen därpå.