Kontakt info@apelsingredelin.se

Nytt hemma med textilier, kuddar och färg

Hur får man det att kännas fräscht och nytt hemma utan att spendera allt för mycket pengar?

Det finns få saker som gör så stor skillnad i hemmet som nya textilier. Både allt gäller gardiner, lakan, dukar, handdukar, mattor och plädar. Det är en enkel och ofta billig inredningsdetalj som snabbt ger en ombonad och stylad känsla hemma.

Nya gardiner, fräscha lakan eller en färgglad matta?

Vill du också ha nya gardiner, eller kanske ett bäddset i linne att sova gott i nu när våren närmar sig med stormsteg? Ja, vem vill inte det. Hos Nolhaga Hem hittar du tyger till bäddar, mattor, inredningsdetaljer och prylar till badrum. Med nyheter varje vecka och alltid prisvärt.

Om du vill göra om och förnya ditt hem utan att spendera allt för mycket pengar, eller köpa nytt, då kan du läsa denna artikel från Elle Decoration. I artikeln tipsas det om att allt från flytta på saker till att tänka kreativt.

  • Möblera om för att väga bryta ordningen, det kan ge hemmet ett stort lyft.
  • Använd detaljer och prylar efter säsong. Plocka bort något i ett halvår och ta fram igen, när sommaren, hösten eller kanske julen närmar sig. Det känns nytt när det legat gömt ett tag.
  • Variera dekorationer och lampor och mattor, byt plats, plocka bort ett tag eller kombinera på nya sätt.
  • Uppdatera dina befintliga möbler, med färg och kreativitet. En stol kan till exempel bli som ny med lite färg eller en ny dyna med ett färgglatt mönster.
  • Flytta möbler rum emellan för att få in en ny känsla i hemmet. Sittpuffen kanske kan vara en detalj i sovrummet, en lampa eller vas kanske gör sig bättre i en annan del av lägenheten eller huset. Låt fantasin sätta gränserna.
  • Använd de prydnadssaker du har för att skapa stilleben. Blanda vaser, ljusstakar, små tavlor och växter för att skapa blickfång.
  • Plocka bort i stället för att lägga till. Det är faktiskt så att less is more i många fall. Överkluttrade hem gör många stressade och det är svårt att se detaljer du vill lyfta fram när du har för mycket framme. Ge bort saker du inte längre tycker om eller har plats för.
  • Ändra om på hyllor och i öppen förvaring för att ge rummet en mindre men lätt uppfräschning.
  • Sist men inte minst – gör en rejäl storstädning för att se så nytt och skönt ett hem känns med rena fönster, dammfria ytor, nystrukna gardiner och putsade detaljer.

Trender för 2019

Och vilka färger är trendiga nu 2019? I en artikel i Baam går det att läsa om kulörerna vi längtar efter mest. Det är bland annat millenial pink, ljusgröna pasteller, honung och guld, turkos och blått, merlot och lila, pepparröd och kaffe. Inspireras av matens kulörer, av mintgrönt, rosépeppar, chili, cayenne, rödvin, pistage, avokado och så vidare. Följ ditt hjärta så blir det inte fel.

För mer inredningskänsla och en inblick i vad som vi vill köpa till våra hem just nu är rådet att titta i Metro Mode och drömma sig bort bland inredningsdetaljer och textilier.